Η αρχιτέκτονας που δίνει νέα ζωή σε παλιά υλικά

Κατασκευές πολυτελείας με χαμηλό κόστος;
Λειτουργικό junk art design υψηλής αισθητικής με πολύ λιγότερα ευρώ από τα χιλιάδες που φαντάζεστε. Όχι μόνο γιατί η επανάχρηση κάνει την κατασκευή πολύ πιο οικονομική αλλά γιατί το να συνδυάζεις την τέχνη με την λειτουργικότητα είναι η μεγαλύτερη πρόκληση.
Βέβαια η αισθητική των γυμνών καλωδίων, των σωληνώσεων, του γυμνού μπετού, των σπασμένων πλακιδίων που συνθέτουν μέσα από την παλαιότητα τους και τον ετεροχρονισμό τους σύγχρονους industrial ζωγραφικούς πίνακες δεν είναι για όλους. Δεν μπορεί να ζήσει κάθε άνθρωπος σε ένα σπίτι, που το φαντάστηκε σαν αισθητικό αποτέλεσμα ένας αρχιτέκτονας. Το θέμα είναι να αφουγκραστείς τις ανάγκες του κάθε ανθρώπου και να προσπαθήσεις να εντάξεις αυτού του είδους την αισθητική κατασκευής στις δικές του απαιτήσεις.
Στο junk art design έχουμε μια μίνιμαλ φουτουριστική προσέγγιση, δημιουργία του αρχιτέκτονα που σέβεται το περιβάλλον, την οικονομία, τον εαυτό του αλλά πάνω απ’ όλα την ψυχολογία, τη μοναδικότητα και τις ατομικές ανάγκες του κάθε ανθρώπου. Άλλωστε ο άνθρωπος περιμένει να του φτιάξεις το δικό του σπίτι. Ένα σπίτι που θα είναι προέκταση του ίδιου. Της προσωπικότητας και του χαρακτήρα του.
Αρχή μας είναι ότι το σπίτι πρέπει να είναι του ανθρώπου που ζει σε αυτό κι όχι του αρχιτέκτονα που το σχεδίασε. Ο άνθρωπος έχει προτεραιότητα κι όχι το design.